НОВИНИ
Гостьова лекція для посилення hard skills здобувачів
Для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація» відбулася гостьова лекція на тему «Автоматизація діяльності підприємств у сфері туризму: нові горизонти ефективності» від кандидата економічних наук, доцента кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну Наталії Погуди.
Практичне заняття другокурсників у Софії Київській
Інтегроване практичне заняття з дисциплін «Рекреаційно-туристичні ресурси України» та «Основи наукових досліджень» для другокурсників-бакалаврів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» в межах Національного заповідника «Софія Київська» провела доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Олена Харченко
Із цільовою програмою з відновлення та розвитку сфери туризму міста Києва ознайомилися викладачі і здобувачі освіти кафедри
30 жовтня 2024 року у Київському фаховому коледжі туризму та готельного господарства презентували Міську цільову програму з відновлення та розвитку сфери туризму міста Києва на 2025-2027 роки, розроблену Управлінням туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
Кейси гастрономічної дипломатії від родини рестораторів Майї та Олександра Степових
Здобувачі освітнього ступеня «магістр» у межах вивчення дисципліни «Міжнародний гастрономічний туризм» освітньої програми «Туризм і рекреація» та дисципліни «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» дізналися про особливості гастрономічної дипломатії від Майї та Олександра Степових.
ІІ Форум об'єднав виробничників, бізнес та наукову спільноту
17-18 жовтня 2024 року відбувся ІІ Форум "Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості" присвячений 140-річчю Національного університету харчових технологій.
Гостьова лекція з енології від Оксани Вітряк
Для здобувачів та викладачів гостьову лекцію провела кандидат технічних наук, доцент кафедри ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету Оксана Вітряк.
Гостьова лекція від очільниці спільноти Slow food Bessarabia
Лариса Титикало, власниця козиного подвір'я "Бринзарня" та очільниця спільноти Slow food Bessarabia, розкрила особливості участі крафтових виробників України у Terra Madre 2024.
До витоків: неймовірна подорож у День туризму в Україні
Викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу у День туризму в Україні відвідали Театр стародавньої їжі в селі Ходосівка, що на Київщині, де дегустували їжу із зерноцільних злаків, яку споживали наші предки, відвідали музей коноплі, ліпили хлібці і провели нетворкінг щодо перспектив співпраці університету і Музею-театру стародавньої їжі.
Можливості застосування діджитал-технологій при проведенні екскурсій
Щоб доторкнутися і зануритися в атмосферу туристичного різноманіття України здобувачі 1-2 курсів спеціальності 242 «Туризм і рекреація», разом з кураторами доц. Світланою Батиченко та доц. Тетяною Мірзодаєвою, 26 вересня пройшли квест «Доторкнись до України» через додаток Freegen GO, розроблений компанією FreeGen Group.
Екскурсія до готелю
Здобувачі 1 курсу спеціальності 242 "Туризм і рекреація" в рамках профорієнтаційної відвідали Готель «Раціотель Київ». Адміністратор готелю Олена Лефіренко запросила у Готель на роботу наших студенток. Це чудовий старт кар'єри !
Обговорення кращих практик розвитку туризму
13-14 вересня 2024 року завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі» у Луцькому національному технічному університеті (Луцьк-Світязь).
Вітаємо першокурсників!
Велика НХТівська родина, родина факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф.В.Ф.Доценка, почесні гості та друзі, привітали нових членів нашої спільноти – новий навчальний рік розпочався з традиційної урочистої посвяти першокурсників у студенти НУХТ, яка відбулася в актовій залі університету.
Стартувала вступна кампанія 2024!
Кафедра туристичного та готельного бізнесу запрошує на навчання!
За детальною інформацією звертайтеся до відбіркової комісії факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф.В.Ф.Доценка за телефоном (+38044) 287-98-18 або пишіть на пошту grtb_pk@ukr.net
ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвячена 140-річчю заснування НУХТ
До участі у науковому івенті факультету готельно-ресторанного бізнесу імені проф.В.Ф.Доценка долучилася 31 установа, серед яких міжнародні заклади вищої освіти – Азербайджанський технологічний університет, Вільнюський технічний університет, Ленкоранський державний університет, Лозанський політехнічний університет, заклади освіти України, наукові установи, громадські об’єднання, навчальні центри, підприємства харчової промисловості, комунальні підприємства.
ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації"
Відбулася друга Міжнародна науково-практична конференція "Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації". В рамках конференції учасники ознайомилися з особливостями організації виробничих процесів на буйволиній фермі та з роботою крафтової пивоварні.
Хакатон "Міфологізація Трипілля"
26-27 квітня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва представляла робочу групу від нашого університету на Хакатоні «Міфологізація Трипілля», що пройшов у м. Умань і був організований Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад».
Цикл гостьових лекцій від стейкхолдера для здобувачів освітнього ступеня "магістр"
Докторка економічних наук, професорка Економіко-гуманістичного університету м. Бельсько-Бяла (Польща) та Українсько-американського університету Конкордія Любов Жарова долучилася до проведення лекційних занять з дисципліни "Стратегічне управління та КСВ в туристичному бізнесі".
Практика здобувачів разом з Optima Hotels & Resorts
Здобувачі ОС бакалавр та ОС магістр проходять виробничу практику у готелях найбільшої в Україні готельної мережі Optima Hotels& Resorts. Практика передбачає лекції від топ-менеджменту мережі та відпрацювання операційних процесів разом з командою готелів.
Конференція молодих учених "Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті"
12 квітня 2024 року відбулася робота секції кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках ювілейної 90-ї конференції молодих учених НУХТ. Здобувачі представили свої наукові розробки, дізналися про результати роботи агротуристичного кластера Шляхами Трипільської Праматері, обговорили тенденції подорожей в умовах воєнного стану.
Викладачі кафедри долучилися до тренінгу від Ukrainian Hotels & Resorts Association
Тренінг "Уніфікована система обліку для готельної галузі. Ознайомчий рівень" об'єднав академічну спільноту та практиків Ukrainian Hotels & Resorts Association.
Практичним досвідом і незабутніми враженнями закріпили вивчене
23 березня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом зі здобувачами групи ТУ-3-11 спеціальності 242 «Туризм і рекреація» подорожували ретропотягом по Гайворонській вузькоколійці.
Шириться коло партнерів
Підписано договір про співпрацю з Громадською організацією "Тиха їжа України".
На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні та представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізноманіття.
Як сучасними інструментами розвитку туризму відтворити національну ідентичність - кейс-лекція від стейкхолдера
20 березня здобувачі магістерської міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», освітньо-професійної бакалаврської програми «Туризм» та магістерської освітньої програми «Туризм і рекреація» вивчили кейси розвитку туризму, реалізовані за ініціативи керівника проєктів з питань залучення інвестицій, підтримки малого та середнього бізнесу Павла Ярмія.
Вітаємо випускників спеціальності Туризм і рекреація ОС магістр та ОС бакалавр з успішним завершенням навчання!
Дорогі випускники! Сьогодні колектив кафедри туристичного та готельного бізнесу Вітає Вас з початком нового етапу життя!
Ви отримали ступінь вищої освіти, Ви здобули цінний досвід, знання та навички, адже освіта - це і про особистісний розвиток. Ви вчилися не тільки розв’язувати складні задачі, а й працювати в команді, бути лідерами, і найважливіше – бути людьми.
Нові виклики відкривають нові можливості. Впевнені, що ви використаєте свої знання та вміння для того, щоб робити цей світ кращим. Нехай ваша праця буде плідною, а ваші мрії - сміливими!
Колектив кафедри
Skills професії від практика
26 лютого здобувачі першого курсу спеціальності Туризм і рекреація разом із викладачами кафедри туристичного та готельного бізнесу побували на онлайн-зустрічі з Володимиром Гороном, засновником і керівником туристичної компанії Ture.
Міжнародне стажування доцентки кафедри туристичного та готельного бізнесу
Доцентка Харченко О.М. підвищила свій професійний рівень за програмою наукового стажування на тему «Академічна доброчесність» у Інституті Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці (IIASC) на базі Вищої Духовної Семінарії (SAC, м.Варшава, Польща) за робочим навчальним планом загальним обсягом 180 академічних годин.
Тренінг для голів експертних груп від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти
Професорка Антоненко І.Я. як діючий експерт НАЗЯВО та голова експертних груп з акредитації освітньо-професійних програм галузі знань 24 Сфера обслуговування підвищила свій професійний рівень на тренінгу НАЗЯВО для експертів із написання звіту про результати акредитаційної експертизи (за критерієм 2) за робочим навчальним планом загальним обсягом 30 академічних годин.
Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі "Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації"
Кафедра туристичного та готельного бізнесу в рамках Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» представила на обговорення освітньо-професійні програми спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Кафедра туристичного та готельного бізнесу на конференції "Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика"
23-24 листопада 2023 року на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулася IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», у якій взяли участь викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу – завідувачка кафедри, доцентка Ірина Мельник і професорка Ірина Антоненко.
Гостьова лекція від власниці господарства "Бринзарня"
На кафедрі туристичного та готельного бізнесу в межах вивчення дисциплін «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» (міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі») і «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» (освітньо-професійна програма «Туризм») відбулася гостьова лекція від власниці господарства «Бринзарня» Лариси Титикало.
Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA
На запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко.
Гостьова лекція для здобувачів освітньої програми Туризм
У рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Організація та логістика транспортних послуг» для здобувачів 3 курсу спеціальність 242 «Туризм і рекреація» гостьову лекцію прочитав керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки АТ «Укрзалізниця» Олег Заблудовський.
Форум "Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості"
У Національному університету харчових технологій відбувся перший форум "Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості", що дозволило розширити коло стейкхолдерів міждисциплінарної освітньо-наукової програми "Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі".
Викладачі кафедри на бізнес-фестивалі «Мрії Нотеляра»
13-14 жовтня 2023 р. у Києві на локації «Mercure Congress Centre» за організації «VanGroupworkshop» під гаслом «Багата родина — багата Україна!» відбувся бізнес-фестиваль «Мрії Нотеляра». Учасниками заходу були засновники та керівники готелів і ресторанів, туристичних агенцій, інвестори, бізнес-тренери, експерти з сервісу, дизайну, кадрові експерти, маркетологи, дизайнери, гіди, представники постачальників індустрії гостинності, представники вищих навчальних закладів.
Асоціація індустрії гостинності України розробила онлайн курс "Створення ефективних DMO для туристичного розвитку територій"
АІГУ запрошує викладачів та здобувачів пройти онлайн курс, спрямований на управління конкурентоспроможністю дестинації шляхом ефективної організації менеджменту території.
Реєстрація на курс за посиланням - https://vumonline.ua/course/creation-of-effective-dmo/
Гостьова лекція "Як побудувати успішний маркетинг у турагенції"
Очільниця відділу маркетингу мережі турагенцій ХО Інна Маркова розповіла здобувачам спеціальності 242 «Туризм і рекреація» та викладачам кафедри про особливості побудови успішного маркетингу у турагенції.
Підвищення кваліфікації викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу у Академії гостинності
Вітаємо викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу доцентів Тетяну Мірзодаєву, Інну Вінніченко та ст.викладача Світлану Батиченко успішно опанували 10 модулів програми! Дякуємо організаційному комітету та чекаємо на нові проєкти!
Zoom-МАРАФОН у Всесвітній день туризму та День туризму в Україні
Всесвітній день туризму та День туризму в Україні у 2023 році проходив під гаслом «Tourism & Green Investment». Всесвітня туристична організація UNWTO визначила інвестиції одним із ключових пріоритетів для відновлення та майбутнього зростання і розвитку туризму. Зараз час для нових інноваційних рішень, а не лише для традиційних інвестицій, які сприятимуть і підтримуватимуть економічне зростання та продуктивність країн.
Практична підготовка триває!
Здобувачі третього курсу спеціальності "Туризм і рекреація" під час екскурсійної практики ознайомилися з роботою екскурсоводів Історико-меморіального музею Михайла Грушевського, вивчили особливості організації майстер-класів та лекторіїв мистецький фестиваль БойчукFest.
Вітаємо з посвятою у першокурсники!
Вітаємо здобувачів першого курсу спеціальності "Туризм і рекреація" з посвятою у першокурсники! Розпочинаємо нову захопливу подорож разом!
Особливості вступної кампанії 2023 року
Запрошуємо до навчання на освітньо-професійні програми кафедри туристичного та готельного бізнесу!
За детальною інформацією звертайтеся до відбіркової комісії факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф.В.Ф.Доценка за телефоном (+38044) 287-98-18 або пишіть на пошту grtb_pk@ukr.net
Виробнича практика першокурсників спеціальності "Туризм"
Практика проходила під керівництвом президента Київської міської Федерації спортивного туризму України, віце-президента Федерації спортивного туризму України, спортивного судді І категорії, майстра спорту зі спортивного туризму, старшого викладача кафедри туристичного та готельного бізнесу нашого університету Ігоря Рудєва в селі Новогородецьке Житомирської області та завершувалася сплавом за маршрутом м. Коростишів-м. Радомишль.
Гостьова лекція для здобувачів від GSTC-експертки сталого розвитку
На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася остання в цьому навчальному році гостьова лекція, яку для здобувачів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» прочитала доцентка кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, GSTC-експертка сталого туризму Вікторія Кіптенко.
Міжнародна науково-практична конференція "Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації"
Відбулася перша Міжнародна науково-практична конференція "Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації". В рамках конференції підписано Договір про співпрацю між Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об'єднання територіальних громад» та Національним університетом харчових технологій.
XII Всеукраїнська науково-практична конференція "Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі"
Модератором заходу виступив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння партнерів університету: Українсько-американського університету Конкордія (Україна), Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Полтавського університету економіки і торгівлі, ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», Асоціації кулінарів України, Української ресторанної асоціації.
Цьогорічний захід зібрав понад 150 учасників із профільних закладів вищої освіти України та колег-практиків зі сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.
Плідна робота секції "Організація готельного та туристичного обслуговування" 89-ої Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді - вирішення проблем харчування людства у ХХІ столітті"
За результатами роботи секції було визначено важливість і необхідність комплексної підтримки представників туристичного сектору у воєнні та повоєнні часи, зокрема через співпрацю між органами державної влади, громадськими організаціями та туристичними операторами задля розв’язання проблемних питань, надання пропозицій, які стануть частиною нових спільних проєктів, спрямованих на розвиток туризму в Україні.
Кафедра туристичного та готельного бізнесу продовжує серію практикумів із партнерами
На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася серія гостьових лекцій від практикуючої піарниці й спеціалістки з міжнародних комунікацій з дев’ятирічним досвідом роботи Тетяни Сугак - «PR: успішні кейси та стратегії», «PR події. Медіапланування», «PR і благодійність».
Брендування територій - досвід фахівця
Здобувачі та викладачі кафедри відвідали гостьову лекцію "Брендинг дестинацій" Ігоря Чави - керівника відділу розвитку інфраструктури в регіонах Державного агентства розвитку туризму України.
Онлайн вебінар «Фандрейзинг у інтересах туризму, культурно-мистецьких і креативних проектів»
Здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь в онлайн вебінарі консультанта Фонду «Східна Європа», тренера неформальної освіти Артема Коновалова. Дякуємо колегам з Харківської Державної академії культури за запрошення!
Про цифровізацію туристичної галузі на гостьовій лекції досвідченої фахівчині
На кафедру туристичного та готельного бізнесу завітала з гостьовою лекцією «Цифровізація як інструмент покращення туристичної дестинації» досвідчена фахівчиня у сфері публічного управління, експертка з туризму в Україні, практикиня з формування туристичного продукту, промоції та брендингу території та цифровізації галузі Олена Чернега.
Фестивальний менеджмент майбутні спеціалісти сфери туризму опановують з фахівцями-практиками
На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася гостьова лекція «Фестивальний менеджмент», яку прочитала генеральна менеджерка проєкту «Білі ночі», party-мейкерка в Арт-заводі Платформаі і засновниця KACH Festival Management School Наталія Гусєва.
Гостьова лекція від директорки туристичного оператора "Ukrainian Incentives DMC" Марини Антонюк "Виставковий менеджмент: до, під час, після"
На гостьову лекцію директорки туристичного оператора "Ukrainian Incentives DMC" Марини Антонюк "Виставковий менеджмент: до, під час, після" зібралися майбутні спеціалісти індустрії гостинності - здобувачі спеціальності 242 "Туризм і рекреація" Національного університету харчових технологій, а також викладачі кафедри та запрошені гості.
Як працювати на спеціалізованих туристичних виставках? – гостьова лекція від директорки туроператора «Орнамент України» Олени Казьміної
08.02.2023 року за ініціативи кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ у партнерстві з кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів НУХТ відбулась гостьова лекція Olena Kazmina - к.е.н., директорки туроператора «Орнамент України», співзасновниці і координаторки проекту "Дійсна наука", учасниці багатьох Міжнародних виставок. На лекції були присутні здобувачі 1-4 курсів ОС "Бакалавр" спеціальності 242 "Туризм", які в поточному навчальному семестрі вивчають дисципліни "Організація виставкової діяльності", "Івент-менеджмент", "Маркетинг в туризмі", а також здобувачі ОС "Магістр", які вивчають дисципліну "Промоція туристичних дестинацій".
Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці
Відбулася експедиція викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках дослідження крафтового туризму столичного регіону України, започаткованого кафедрою у партнерстві зі Всеукраїнською асоціацією гідів. У поїздку відправилися завідувачка кафедри Ірина Мельник, професорка Ірина Антоненко та доцентка Тетяна Мірзодаєва.
Сучасне місто та сучасні маршрути
При плануванні подорожі значна увага приділяється вибору видів транспорту, визначенню компаній-перевізників, особливостям логістики туристів із метою забезпечення оптимального доступу до туристичних атракцій у місті. Крім того, туристичними інформаційними центрами розроблені типові туристичні маршрути з аудіосупроводом для самосійної подорожі містом.
Наукова робота здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу
Здобувачі спеціальності «Туризм» кафедри туристичного та готельного бізнесу отримали Сертифікати участі у традиційній щорічній конференції «Сталий розвиток: погляд молоді» від партнерів нашого університету – Українсько-американського університету Конкордія (Ukrainian-American Concordia University).
Одноденний туристичний похід у Карпати здійснили здобувачі спеціальності Туризм
Одноденні туристичні походи дозволяють насолоджуватися мальовничими природними ландшафтами та отримувати помірне фізичне навантаження. У такий похід відправилися здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу й здійснили сходження на найвищу точку Боржавського хребта – гору Гимба.
Міжнародний круглий стіл
"Sustainable consumption in restaurant industry
(Розумне споживання в ресторанній індустрії)"
Викладачі та здобувачі кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до роботи Міжнародного круглого столу "Sustainable consumption in restaurant industry (Розумне споживання в ресторанній індустрії)". Дякуємо кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції за запрошення!